Κυριακή, 10 Μαΐου 2009

Η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο νομό μας. «Δεν θα αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να κάνει τη χώρα Κολοσσαίο»Στις 26 Απριλίου, επισκέφθηκε εκτάκτως ο πρωθυπουργός το νομό μας, μία ημέρα πριν την επίσημη επίσκεψη του στην Αλβανία.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επισκέφθηκε τα έργα ανάδειξης στη σπηλιά του Δράκου και στο φράγμα Βασιλειάδας και το αρχαιολογικό μουσείο του Άργους Ορεστικού το οποίο χαρακτήρισε κέντρο διαφύλαξης και ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επισκέφθηκε επίσης τα έργα του κάθετου άξονα της Εγνατίας και ιδιαίτερα για το τμήμα Σιάτιστα- Αλιάκμονα- Καστοριά ανέφερε ότι προχωρούν αρκετά καλά, αφού το μεγαλύτερο τμήμα θα δοθεί μέχρι το καλοκαίρι και σημείωσε ότι το έργο αυτό ήταν παραμελημένο από άλλες κυβερνήσεις. Για το τμήμα που απομένει για την ολοκλήρωση του άξονα, το τμήμα Κορομηλιά – Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή, ανέφερε ότι έγινε μελέτη για νέα χάραξη, εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι κοινοτικοί πόροι και προετοιμάζεται η δημοπράτηση του έργου.
Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση Βιομηχάνων Δυτικής Μακεδονίας, επεσήμανε ότι στη Δυτική Μακεδονία υλοποιήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια ένα πρωτόγνωρο αναπτυξιακό πρόγραμμα, που προσεγγίζει τα 2 δις ευρώ. Στάθηκε μεταξύ άλλων στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που υπεγράφη από το ΥΠΕΧΩΔΕ για τη σύσταση φορέα διαχείρισης της λίμνης και μίλησε για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για το Γράμμο, η οποία ολοκληρώνεται. Επίσης αναφέρθηκε και στην ίδρυση του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Όσον αφορά τον κλάδο της γούνας δήλωσε ότι εξετάζει στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, αλλά και των περιορισμών της κοινοτικής νομοθεσίας, τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του κλάδου.
Σφοδρή ήταν η επίθεση του πρωθυπουργού προς την αντιπολίτευση. Αφού σε μέρος τη ομιλίας του δήλωσε ότι: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με την αντιμετώπιση των πραγματικών προκλήσεων. Δεν έχει καμιά πολιτική απέναντι στην κρίση. Δεν προτείνει κανένα συγκεκριμένο μέτρο. Σε τέτοιες ώρες, ο τόπος χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους. Χρειάζεται υπεύθυνη αντιπολίτευση, που να καταθέτει σοβαρές προτάσεις και να μην κλείνει την πόρτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης.Το ΠΑΣΟΚ, όμως, κάνει κάτι ακόμη χειρότερο: Επενδύει στην πόλωση, στον πολιτικό διχασμό, στην παραπληροφόρηση. Συμπεριφέρεται ανεύθυνα, τόσο στα οικονομικά, όσο και στα πολιτικά.»
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφου στο Λονδίνο, ενόψει της ομιλίας του τη Δευτέρα σε εκδήλωση στο London School of Economics, δήλωσε ότι «Η δεξιά έχει ημερομηνία λήξης». Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική ένταση των τελευταίων ημερών, λέγοντας ότι «Ένταση υπάρχει όταν κάποιος βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη κοινή λογική, πηγαίνει κόντρα στην πραγματικότητα, όπως κάνει η ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter
Poker Blog