Κυριακή, 24 Μαΐου 2009

34η Έκθεση Γούνας Καστοριάς


«Η 34η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε και την έρευνα που κάναμε και στα περίπτερα των εκθετών, είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη. Η μεταφορά κόσμου από την Ρωσία στην έκθεση ήταν σημαντική Όλοι οι ξένοι, όλοι οι πολιτικοί που πέρασαν μέχρι σήμερα εξέφρασαν θετικές εντυπώσεις». Με τα λόγια αυτά συνόψισε σε συνέντευξη τύπου τα αποτελέσματα της φετινής διοργάνωσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρακλής Καλλισθένης.
«Ο κλάδος της Γούνας δεν πέθανε ζει και πρέπει να βοηθηθεί . Δεν ζητήσαμε λαγούς με πετραχήλια ζητήσαμε αυτά , με τα οποία μπορεί να στηριχθεί και να βοηθηθεί ο κλάδος» επισήμανε με ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Καλλισθένης».
«Στόχος της φετινής διοργάνωσης ήταν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς να σπάσει το ρεκόρ των προηγούμενων εκθέσεων», δήλωσε ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Φαίδων Γκιάτας.
Συνολικά συμμετείχαν στην έκθεση 131 εκθέτες. Σύμφωνα με τον απολογισμό των τριών πρώτων ημερών της διοργάνωσης, τις πύλες της έκθεσης πέρασαν 5.400 επισκέπτες από τους οποίους 458 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες και 521 Έλληνες εμπορικοί. Συνολικά 979 εμπορικοί επισκέπτες περιηγήθηκαν στα περίπτερα που καταλάμβαναν 7.750 τμ εκθεσιακού χώρου.
Στην διάρκεια των τριών πρώτων ημερών πουλήθηκαν 857 γούνινα κομμάτια και 16.250 δέρματα.
Η επόμενη 35η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2010.
Αναφερόμενος στο θέμα της Κίνας ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Νίκος Κατσογιάννης δήλωσε τα εξής: «Τα ποσοστά εξαγωγών της χώρας μας είναι τα ίδια με τα ποσοστά εξαγωγών των βασικών ανταγωνιστών μας των Κινέζων. Τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ εξαγωγές κάναμε εμείς το ίδιο ποσό έκαναν και οι Κινέζοι. Θέλει ιδιαίτερο χειρισμό από την ελληνική πλευρά .Η εσωτερική τους αγορά είναι πολύ μεγάλη .Η Κινεζική ηγεσία με διάφορες επιχορηγήσεις βοηθούν πολύ τις επιχειρήσεις τους να κατακτήσουν όλο τον κόσμο.
Μόνο η γούνα ανταγωνίζεται στα ΙΣΑ τους Κινέζους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter
Poker Blog