Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Αποφάσεις Νομαρχιακού Συμβουλίου Καστοριάς για την μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς


Η πρόταση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς, για την πυρανίχνευση, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καστοριάς. Όπως εξήγησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς κ Πασχάλης Οικονομίδης, πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιών, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος για την πυρασφάλεια του Νομού. Το κόστος της συγκεκριμένης πρότασης ανέρχεται στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνει το σύστημα ανίχνευσης και την τεχνική κάλυψη για 10 χρόνια. Πρόταση η οποία εάν εγκριθεί από την διαχειριστική αρχή της ψηφιακής σύγκλισης του ΕΣΠΑ, θα αποτελέσει πλέον ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης των πυρκαγιών. Για μια πρωτοποριακή πρόταση που θα βοηθήσει πάρα πολύ στο έργο της πρόληψης των πυρκαγιών, έκανε λόγο ο Νομάρχης Καστοριάς κ Κώστας Λιάντσης.

Την πρόταση καταψήφισε η Νομαρχιακή Σύμβουλος της Μειοψηφίας κα Αγλαΐα Δούφλια τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πρόταση αυτή δεν ήταν τεκμηριωμένη.
Επίσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καστοριάς ο Νομάρχης απάντησε στην Ερώτηση του Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ Παναγιώτη Παπαδιαμαντόπουλου, σχετικά με το ενημερωτικό έντυπο που εξέδωσε η Νομαρχία. Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η κ Ευθυμία Γρηγοριάδου, που είχε αναλάβει και την έκδοση του βιβλίου «με το απλόχερο της γιαγιάς», προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να εκδώσει και το επίμαχο έντυπο. Τέλος στην ίδια συνεδρίαση οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας καταψήφισαν την πρόταση της Μειοψηφίας για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη χώρων υποδοχής λαθρομεταναστών στην Καστοριά, ωστόσο εξέφρασαν την αντίθεση τους σε έναν υποτιθέμενο ή μελλοντικό σχεδιασμό χώρων υποδοχής παράνομων μεταναστών στην Καστοριά.

Συνάντηση για την μεταστέγαση του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς


Μέχρι το τέλος του μήνα θα περιμένει την πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς, ο Νομάρχης Καστοριάς κ Κώστας Λιάντσης, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες μεταστέγασης του Σχολείου. Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε χθες Τετάρτη ο Νομάρχης με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς, παρουσία του Αντιδημάρχου Καστοριάς, του Προϊστάμενου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Διευθυντή του Σχολείου. Ο Νομάρχης Καστοριάς επανέλαβε την πρόταση του για την μεταστέγαση του Σχολείου στο κτίριο του πρώην Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς. Ανέφερε ακόμη ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος ίδρυσης Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Καστοριά, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που είχε από την Βουλευτή του Νομού κα Βίβιαν Μπουζάλη. Παράλληλα σημείωσε πως περιμένει στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου την μελέτη που εκπονείται από την μελετητική ομάδα, για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου, το οποίο θα στεγάσει το Πανεπιστημιακό Τμήμα, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter
Poker Blog