Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Στο YouTube τα γουνοφόρα ζώα από την οργάνωση που ονομάζεται Ελληνικός Συνασπισμός Ενάντια στη γούνα. Τα οικολογικά προβλήματα από ομάδες που ονομάζον


Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.youtube.com/user/GrAntifurCoalition, ο νεοεμφανιζόμενος GRAntifurCoalitions δηλαδή Ελληνικός συνασπισμός ενάντια στη γούνα έχει ανεβάσει βίντεο με εκτροφεία γούνας στη Σιάτιστα.

Ύστερα από τα κρούσματα στην περιοχή με τη δράση ακτιβιστών να εισβάλουν και να ελευθερώνουν ζωάκια γουνοφόρα έρχεται και στο internet ένα βίντεο που μπορεί να επηρεάσει αρκετό κόσμο αρνητικά.

Μόλις το Δεκέμβριο σε ένα εκτροφείο στη Σιάτιστα έγινε μία επιδρομή και ελευθερώθηκαν αρκετά μινκ. Τα προβλήματα που προξένησαν αυτά τα μικρόσωμα σαρκοφάγα ζωάκια δεν ήταν και λίγα γιατί το περιβάλλον και το οικοσύστημα δεν μπορεί να αντέξει όχι μόνο την έλλειψη αλλά ούτε και τον υπερπληθυσμό ενός είδους. Για την ελευθέρωση των ζώων υπολογίζεται ότι ευθύνεται η ομάδα Corvus Revengis, η οποία σε προκήρυξη της αναλαμβάνει την ευθύνη «για το θάνατο των ζώων που χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα, πέθαναν από πείνα και δίψα, αλληλοσπαράχθηκαν, για τις ζημιές που προκάλεσαν ή για ενδεχόμενες επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα». Το ίδιο κείμενο καλεί «το σινάφι των γουναράδων να πάρει την ευθύνη για τη γενοκτονία που διαπράττει καθημερινά», όπως έχει γραφτεί στην εφημερίδα Έθνος στο ένθετο Κυνήγι στις 29/1.

Αν επισκεφθεί κανείς την παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση μπορεί να δει κάποιες σκηνές από εκτροφεία στη Σιάτιστα στα οποία η ομάδα δηλώνει ότι εισέβαλε. Ένα πολύ προσεγμένο βίντεο με μουσική επένδυση για μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση αφού στο ένα από τα δύο βίντεο ακούγεται το the sound of silence. Οι αντιδράσεις και τα σχόλια από κάτω ποικίλα. Λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν τον οικολογικό χαρακτήρα της πράξης τους, αφού με την απελευθέρωση αυτών των ζώων προκλήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Τα αποτελέσματα ήταν να πεθάνουν αυτά τα ζωάκια λόγω έλλειψης τροφής, ή ατυχήματος αφού ξεχύθηκαν στους δρόμους και χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα και εκτός αυτού μερικά από αυτά βρήκαν τροφή και έτσι προκάλεσαν το θάνατο σε άλλα ζώα της περιοχής. Το οικολογικό αποτέλεσμα κανένα, το οικονομικό αποτέλεσμα σίγουρα άσχημο για τον ιδιοκτήτη της φάρμας και για ιδιόκτητες άλλων οικόσιτων ζώων που φαγώθηκαν από αυτήν την ενέργεια. Στα σχόλια κάτω από το βίντεο υπάρχουν απόψεις γενικά για φάρμες και ορνιθοτροφεία. Γιατί δεν ξεκινάει κάποιος από εκεί ή δεν κάνει κάτι για εκεί; Γιατί ο κλάδος της γούνας χτυπιέται από όλους όσο κανένας άλλος κλάδος; Πόσα κοτόπουλα, αγελάδες, πρόβατα, γουρούνια σκοτώνονται καθημερινά για την ανάγκη της τροφής; Είναι άραγε οι μεγάλες εταιρείες που δεν μπορεί κανείς να πειράξει ή είναι ότι η γούνα έχει περισσότερα κέρδη; Τι ενδιαφέρει άραγε έναν οικολόγο; Έναν οικολόγο που προξένησε τόσα προβλήματα και το μόνο που κατάφερε ήταν να σκοτώσει όλα αυτά τα ζωάκια συν κάποια άλλα.

Ουζουνίδου Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter
Poker Blog