Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2008

Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας

Τον τελευταίο καιρό γίνεται αρκετός λόγος για την τουριστική εταιρεία της Δυτικής Μακεδονίας. Σκοπός της εταιρείας είναι η τουριστική ανάπτυξη και υποστήριξη των τεσσάρων νομών. Ακούγονται όμως διάφορα σενάρια για την διάλυση της εταιρείας είτε για την αλλαγή κάποιων μελών του διοικητικού συμβουλίου. Οι βουλευτές του νομού μας κ. Πετσάλνικος και κ. Μπουζάλη πήραν θέση για το θέμα και δήλωσαν : «Τεράστια θα είναι η ευθύνη όσων προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα και πολύ περισσότερο να απαξιώσουν ή να οδηγήσουν σε μη λειτουργία την Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας». Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξη του ο κ Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο κ Πετσάλνικος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της που αποτελείται από τους Νομάρχες της Δυτικής Μακεδονίας και από άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, σκέφτεται να κλείσει την Εταιρία και να την ξανανοίξει και πιθανά να απολύσει τους δύο εργαζόμενους σε αυτή. Ο Βουλευτής Καστοριάς σημείωσε ότι όλα αυτά είναι ακατανόητα, γιατί εκτός όλων των άλλων η Εταιρία έχει και μια καινούρια χρηματοδότηση, ήδη από πέρσι, από το πρόγραμμα ΕΠΑΔΥΝ από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών της τάξης των 270.000 ευρώ και μπορεί να υπερκαλύψει τα έσοδα λειτουργίας και για τα επόμενα χρόνια, ενώ οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά. Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις της και η Βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ κα Βίβιαν Μπουζάλη. Η κ Μπουζάλη επεσήμανε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού θα πρέπει να αποφασίσει τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει να έχουμε μια εταιρία η οποία να παράγει έργο».
Η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι η μοναδική στην Ελλάδα που δεν περιλαμβάνει θάλασσα αλλά έχει τόσα πολλά φυσικά στοιχεία (Δύο εθνικοί δρυμοί, έντεκα προστατευμένες περιοχές Natura, τρία χιονοδρομικά κέντρα, οκτώ λίμνες, φαράγγια και ποταμοί είναι μερικά μόνο από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα) και όχι μόνο να επιδείξει στους τουρίστες που καθιστά την προβολή της σημαντική. Στο τέλος του Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε φιλοξενία 31 δημοσιογράφων στους τέσσερις νομούς για την παρουσίαση και προώθηση των τουριστικών προϊόντων. Οι δημοσιογράφοι, προερχόμενοι από κλαδικά τουριστικά έντυπα επισκέφτηκαν από 19 μέχρι 21 Σεπτεμβρίου τα πιο ενδεικτικά σημεία των τεσσάρων νομών. Η φιλοξενία των δημοσιογράφων αποτελεί μέρος των δράσεων που υλοποιούνται από το πρόγραμμα της Τουριστικής Προβολής της Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του 3ου ΠΕΠ και πρόκειται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2008.
Ο κ. Λεούδης, γενικός γραμματέας περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανάφερε για τον τουρισμό στη Δυτική Μακεδονία: «Η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί βασικό παράγοντα προσέλκυσης του τουριστικού ενδιαφέροντος. Ο πλούτος των μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και των αρχαιολογικών διαδρομών, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές της Δυτικής Μακεδονίας αποτελούν έρεισμα για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας και δωδεκάμηνης διάρκειας εναλλακτικών μορφών τουρισμού τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια. Για το λόγο αυτό θεωρούμε το θεματικό τουρισμό ως τον κοιμώμενο γίγαντα για την ανάπτυξη της περιοχής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter
Poker Blog