Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - μιά ομάδα με κοινωνικό χαρακτήραΈναρξη του πρωταθλήματος και η εφημερίδα «Πρωτοσέλιδο», βρέθηκε με τον Βασίλη Παμπουκίδη, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Παναργειακού για να γίνει γνωστή στο νομό η ιστορία, οι παίχτες αλλά και η προσφορά του συλλόγου στο Δήμο του Άργους Ορεστικού αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Παναργειακός ιδρύθηκε το 1953. Από τότε ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στα τοπικά πρωταθλήματα. Η ομάδα του Άργους θεωρείται η δεύτερη καλύτερη ομάδα του νομού μετά την ΠΑΕ Καστοριάς. Η αποκορύφωση για την ομάδα, ήρθε την περίοδο 1991-1992 με πρόεδρους τον Καλογιάννη και Πασπάλη, όπου η ομάδα ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Εκεί παρέμεινε για μία αγωνιστική περίοδο και μετά ξαναέπεσε στην Δ΄ Εθνική, μέχρι και σήμερα όπου έπαιζε σε περιφερειακά πρωταθλήματα.

Η ομάδα πέρσι είχε μια πολύ καλή πορεία με την άνοδο της στη Δ΄Εθνική. Υπήρχαν κάποιες δυσκολίες για να καταφέρει ο Παναργειακός να φτάσει σε αυτή τη θέση;
Σε μία χρονιά όχι τόσο καλή, δηλαδή στη μέση της χρονιάς φύγανε παίχτες για διάφορες υποχρεώσεις εμείς καταφέραμε να φτάσουμε την ομάδα στην Δ΄Εθνική κατηγορία. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσουμε τους παίχτες και τα άτομα της διοίκησης της περσινής περιόδου όπου βοήθησαν την ομάδα να ανέβει Ο κόσμος του Παναργειακού θέλει την ομάδα να παίζει σε μία τέτοια κατηγορία, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους συλλόγους που βρίσκονται στα περιφερειακά πρωταθλήματα.

Ποιοι είναι οι στόχοι της Διοίκησης για τη φετινή σεζόν;
Τη διοίκηση την ενδιαφέρει αρχικά η ομάδα να είναι υγιής. Οι παίχτες να είναι ικανοποιημένοι με αυτά που τους προσφέρει η ομάδα όχι μόνο αμοιβές αλλά όσον αφορά τις στολές, τις εγκαταστάσεις αλλά και την ιατρική περίθαλψη. Ο στόχος μας δεν είναι να γίνει επαγγελματική η ομάδα και να ανέβει κατηγορία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προοπτικές και τις βάσεις ώστε αυτό να γίνει στο μέλλον με διάρκεια. Για φέτος θα είμαστε ικανοποιημένοι με μία αξιοπρεπή εμφάνιση και θέση του Παναργειακού στη Δ΄ κατηγορία. Για αυτό δεν δαπανήσαμε χρήματα για παίχτες καλούς μεγάλης ηλικίας. Προτιμήσαμε να στελεχώνεται η ομάδα με νεαρά άτομα και με γυμναστές όπου είναι ειδικευμένοι στο ποδόσφαιρο.

Πόσο υπολογίζονται οι μισθοί παιχτών- προπονητών στην ομάδα;
Το οικονομικό budget της ομάδας φτάνει τα 60.000€. Ένα ποσό που θεωρείται αρκετά μεγάλο για τη δυναμικότητα της ομάδας. Γιατί η διοίκηση δεν απαρτίζεται από μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά από μία «παρέα» όπου η αγάπη για τον Παναργειακό τους έδεσε και τους έκανε να μπουν σε αυτόν το ρόλο, οι οποίοι περισσότεροι είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Μία ομάδα που αγωνίζεται στην περιφέρεια έχει αρκετά έξοδα που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν. Κάποια από αυτά είναι οι μετακινήσεις της ομάδας, τα έξοδα των διαιτητών αλλά και τα πρόστιμα της ΕΠΟ που θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα αφού πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι πιο χαλαρά τα πρόστιμα τουλάχιστον στις περιφερειακές ομάδες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να μη χαθούν με την πάροδο του χρόνου και έτσι σβήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Όλοι οι παίχτες αμείβονται το ίδιο;
Όχι. Οι πιο πολλοί καταφέρνουν να βγάλουν τα έξοδα μετακίνησης για τις προπονήσεις. Βέβαια υπάρχουν και παίχτες που είναι επαγγελματίες όπως ο Καλύβας και ο Φιλίππου ο Χρήστος που παίρνουν ένα ικανοποιητικό ποσό.

Ποιος είναι ο στόχος της Διοίκησης για τις ακαδημίες;
Ο στόχος, ειδικά αυτής της διοίκησης επί προεδρίας Πολυχρονίου, είναι στο απώτερο μέλλον η ομάδα να στελεχώνεται αποκλειστικά από αθλητές του νομού και συγκεκριμένα από παιδιά των ακαδημιών.

Κατά πόσο αυτό είναι εφικτό;
Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο και πολύ δαπανηρό, αφού τα έσοδα για τις ακαδημίες προέρχονται από ένα συμβολικό ποσό των γονέων των αθλητών και στα άλλα έξοδα πρέπει να συμβάλει η δημοτική αρχή.

Είναι όμως διατεθειμένος ο Δήμος να βοηθήσει οικονομικά σε αυτήν την προσπάθεια;
Η διάθεση υπάρχει. Υπάρχει, ύστερα από τη δική μας προτροπή σαν σύλλογο που πιστεύουμε ότι οι ακαδημίες είναι ένας τρόπος να έρθουν οι νέοι κοντά στον αθλητισμό και έτσι να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά και από οποιεσδήποτε άλλες εθιστικές ουσίες.

Όσον αφορά τους χορηγούς, υπάρχουν κάποιοι αυτή τη στιγμή;
Η ομάδα κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Στην εύρεση χορηγών. Χορηγοί που θα βοηθήσουν την ομάδα αλλά και την ακαδημία. Επίσης, θα στηρίξουν τις υποδομές που λείπουν για την καλή εμφάνιση της ομάδας. Επειδή, δεν ζούμε σε μία κοινωνία που έχει πολλούς μεγάλους επιχειρηματίες στόχος μας είναι οι πολλοί μικροί χορηγοί.

Ο φίλαθλος κόσμος πώς μπορεί να βοηθήσει την ομάδα;
Ο κόσμος μπορεί να στηρίξει την ομάδα με την εμφάνιση του στο γήπεδο και οικονομικά και ψυχολογικά. Επίσης μπορεί να στηρίξει οικονομικά την ομάδα, με την αγορά των καρτών διαρκείας και με την παρουσία του στις εκδηλώσεις του συλλόγου.
Υπάρχει μια προσπάθεια μάρκετινγκ , από την ομάδα αυτήν τη χρονιά.
Αυτή τη χρονιά στοχεύσαμε λίγο παραπάνω στα έσοδα της ομάδας. Υπάρχει και υπεύθυνος μάρκετινγκ, μία κίνηση που ξεκίνησε πέρσι η ομάδα του μπάσκετ του Άργους Ορεστικού και επειδή αναγνωρίσαμε την επιτυχία που είχε μιμηθήκαμε την κίνηση της.
Υπήρχαν σημαντικά πρόσωπα στις διοικήσεις του Παναργειακού όλη αυτήν την περίοδο της λειτουργίας του συλλόγου.

Πιστεύετε ότι πρόσφεραν ότι καλύτερο;
Βεβαίως και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω τις ευχαριστίες προς αυτά τα άτομα. Όπως είναι ο Καλτσιάδης, ο Χάσιος, ο Καλογιάννης, ο Πασπάλης, ο Μέλλιος και γενικά άνθρωποι που υπήρχαν και πρόσφεραν στη Διοίκηση του Παναργειακού καθώς και παίχτες της ομάδας. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω και τη μεγάλη προσφορά του Βασίλη του Σιάπκα ο οποίος δεν είναι κοντά μας σήμερα, υπάρχει στην καρδιά μας και για αυτό στο τέλος της προηγούμενης σεζόν σε μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε η ομάδα του Παναργειακού τιμήθηκε με πλακέτα που δόθηκε στην κόρη του Άννα. Στην ίδια τελετή τιμήθηκαν και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Βλέπουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα λοιπόν που μπορεί να έχει μια ομάδα. Ο Παναργειακός θα συνεχίσει να έχει αυτόν τον χαρακτήρα;
Φυσικά. Και αυτός είναι ένας από τους στόχους μας σαν σύλλογος. Οπουδήποτε και οποιοσδήποτε έχει ανάγκη ο σύλλογος θα είναι κοντά του. Και αναφέρομαι σε κάποια ιδρύματα που έχει συζητηθεί ήδη η οικονομική και όχι μόνο, προσφορά του Παναργειακού προς αυτά.

Και για τον επίλογο αυτής της συνέντευξης;
Θέλω να ευχαριστήσω, πάρα πολύ την εφημερίδα «Πρωτοσέλιδο» που από το πρώτο τεύχος έδειξε ότι είναι κοντά στον αθλητισμό και έτσι δίνει το βήμα σε ανθρώπους να μιλήσουν για τις τοπικές ομάδες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για να γίνουν γνωστές οι επιτυχίες αυτών. <<

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter
Poker Blog