Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

Γεγονός η ίδρυση πανεπιστημίου στο νομό μας


Την ίδρυση τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά, ενέκρινε το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Μετά από τους αγώνες των φορέων, τοπικούς άρχοντες του νομού, έφτασε επιτέλους η στιγμή να δημιουργηθεί στην Καστοριά ένα τμήμα Α.Ε.Ι.
Το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, εκτός από την ίδρυση αυτού του τμήματος ενέκρινε την ίδρυση άλλων έξι τμημάτων ΑΕΙ και τμημάτων ΤΕΙ. 
Τα καινούρια τμήματα, είναι τα εξής:
- Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, με έδρα την Καστοριά.
- Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 
- Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με έδρα τη Χίο. 
- Τμήμα Επιστημών Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Στ. Ελλάδος, με έδρα τη Λαμία. 
- Τμήμα Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με έδρα το Αγρίνιο. 
- Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή. 
- Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.
Όσον αφορά τα νέα τμήματα των ΤΕΙ, εγκρίθηκε η πρόταση του ΤΕΙ Καβάλας για την ίδρυση δύο τμημάτων: Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.
Επίσης, εγκρίθηκε η πρόταση του ΤΕΙ Σερρών για την ίδρυση Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών με δύο τμήματα: Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων και Γραφιστικής.
«Όλοι μαζί ενωμένοι προσπαθήσαμε και τελικά πετύχαμε τον κοινό μας στόχο.» τόνισε η κα. Μπουζάλη. «Προσωπικά, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα της Βουλευτή νομού Καστοριάς, έθεσα την ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος στο νομό Καστοριάς ως άμεση προτεραιότητα. Η καθυστέρηση και η κωλυσιεργία που παρατηρήθηκαν όλα τα προηγούμενα έτη δεν άφηναν περιθώρια εφησυχασμού.  
Σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, προβήκαμε όλους αυτούς τους μήνες σε συνεχείς επαφές και διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως επίσης με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα οι προσπάθειές μας αυτές δικαιώνονται.»
Ο νομάρχης Καστοριάς κ. Κωνσταντίνος Λιάντσης, δήλωσε: «H είδηση αυτή αποτελεί προσωπική δικαίωση, των αγώνων όλο αυτό το χρονικό διάστημα για την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος στην πόλη μας. Όπως είχα δεσμευθεί, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπως έκανε μέχρι τώρα (με τη χρηματοδότηση της μελέτης για να ιδρυθεί το τμήμα, τις πιέσεις και τις συνεχείς επαφές κλπ), θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να λειτουργήσει το τμήμα το συντομότερο δυνατόν.<<<

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter
Poker Blog