Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2008

Καποδήστριας 2 - Αλλαγές στο διοικητικό και γεωγραφικό χάρτη του Ν.Καστοριάς
Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η εφαρμογή του δεύτερου Καποδίστρια. Στις 23 και 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα, το οποίο έλυσε πολλές εκκρεμότητες. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί τον Οκτώβρη. Για το νομό Καστοριάς είναι πολλά τα σενάρια που ακούγονται για τους αναμενόμενους δήμους μετά την εφαρμογή του δεύτερου Καποδίστρια. Για καιρό επικρατούσε το σενάριο της δημιουργίας δύο κεντρικών δήμων, της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού. Αυτήν την άποψη φαίνεται να ενστερνίζεται η κυβέρνηση ενώ οι δήμαρχοι του νομού προτιμούν την δημιουργία τεσσάρων δήμων, αλλά αυτή η άποψη φαίνεται να υλοποιείται δύσκολα. Άλλο ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουν οι τοπικές αυτοδιοικήσεις είναι τι θα γίνει τελικά με τις ιστορικές κοινότητες.
Στους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας τα πράγματα είναι πιο απλά. Στο νομό Κοζάνης λέγεται ότι θα δημιουργηθούν τέσσερις Δήμοι (Κοζάνης, Σερβίων, Βοίου, Εορδαίας), στο Ν. Φλωρίνης δύο (Φλωρίνης, Αμυνταίου) και τέλος στο Ν. Γρεβενών ο Δήμος Γρεβενών και ο Δήμος Δεσκάτης.
Όσο αφορά τις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις φέρουν την Καστοριά να ανήκει στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τους νομούς Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter
Poker Blog